Karaisalı Anadolu Lisesi

Adres
KARAPINAR MAH. MESLEK YÜKSEKOKUL CAD. KARAİSALI ANADOLU LİSESİ BLOK NO 9 KARAİSALI / ADANA
Vizyon
Öğrenci potansiyeli olarak çoğunlukla kırsal kültürden gelen öğrencilere sahip olan Karaisalı Lisesi, öğrencilerine, öz kültürlerini bozmadan onlara modern kültürü de gösteren, tüm yönleriyle mükemmel öğrenci yetiştirmeyi görev bilen ve mensubu olmakla her zaman onur duyulacak, bulunduğu çevreyi her zaman daha ileriye taşıyacak bireyler yetiştiren ve öğrencileri dışında sivil halkın da ufuklarını açacak olan bir okul olmayı amaçlamıştır.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçları çerçevesinde, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, edindiği birikimlerle çevresini yükseltmeyi amaçlayan milli kültürünü özümsemiş ve evrensel değerlere açık her yönüyle yüksek öğrenime hazır, kendi geleceğiyle milletin geleceğini birleştirebilen gençler yetiştirmektir.
Başarılar
2004-2005 eğitim öğretim yılında Adana ili genel liseler arasında ÖSS 1.liği 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılında Adana ili genel liseler arasında ÖSS 4.lüğü 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılında ÖSS de Adana ilinde genel liseler arasında ilk 3´te yer almaktır.
Yatakhane Koğuşu :1
Öğretim Şekli :Tekli öğretim
200 öğrencilik kız pansiyonu
Büyükşehir Belediye Otobüsleri ve Dolmuş ile ulaşım imkanları mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Yerleşim Yeri Türü:İlçe Merkezi Adana´nın en eski ilçelerindendir. Torosların eteğinde kurulmuş olup ormanlık alan bakımından zengindir. Adana´ya ulaşımı en kolay ilçedir.
yüzde 60 birinci basamak (lgs veya tyt) yüzde 30 ikinci basamak (lgs veya ayt)
Sportif Etkinlikler
Voleybol futbol ve hentbol takımlarımız düzenli olarak çalışmaktadır. Besyo yönelik olarak çalışma gruplarımız bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 fuarı her düzenleniyor. Bireysel olarak öğrencilerimiz Liseler Arası Araştırma yarışmalarına katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli olarak mehter takımı kurulması için yapılan projemiz 2018 2019 yılında uygulanacaktır.Kitap okuma uygulamalarımız devam etmektedir.Okulumuzda kodlama eğitimi verilmek üzere Robotik atölyesi kuruldu, bu atölye 2018 2019 yılında kursiyerlerine hizmet verecektir.